TRÆ, Aarhus C

TRÆ består af 3 bygninger: T1 på 20 etager. T2 på 6 etager. T3 på 6 etager.  Bebyggelsesplanen for TRÆ består af tre cirkelslag der er skåret af byggefeltets rektangel.
De tre tårne får derved rundede facader ind mod det grønne landskab mellem husene og flade facader mod nabogaderne. Tårnene bindes sammen af gangbroer så der skabes forbindelse på tværs af byggeriet.
Byggeriet flankeres af Gåslangen, der er en fodgængerbro, som forbinder Jægergårdsgade med Kulkranbroen.
De 3 bygninger indeholder kontorlejemål eller kontorfællesskaber hvor en etage som udgangspunkt er et lejemål. I stueetagen placeres der erhvervsarealer til butikker, caféer eller showrooms med udgang til udearealer. Stueplan udføres som en dobbelthøj etage med indskudte dæk. Byggeriet rummer en kantine på 6.-7. sal i T1 i forbindelse med tagterrasser på tagene af T2 og T3. På øverste etage i T1 udføres restaurant. Dertil indeholder den øverste etage fælles møderum og lounge for byggeriets brugere.
TRÆ’s konstruktion består af dæk og søjler og trappe- og elevatorkerner i beton. Tagdækkene udføres i beton, ligesom etagerne over og under byggeriets tekniketage på 5. sal støbes i beton. Under den midterste bygning på byggefeltet T2 støbes en kælder til cykelparkering og omklædningsfaciliteter.

Byggeriets facade består af trækassetter, træ-/aluminiumsvinduer samt en facadebeklædning af metalplader.

TRÆ skal være et særdeles innovativt og bæredygtigt hus, hvorfor der arbejdes med udviklinger af flere forskellige upcyclede materialer, såsom solafskærmning af brugte vindmøllevinger, genbrugte facademetalplader, som allerede har levet et liv på andet byggeri, frasorterede trægulve, upcyclede akustiklofter og andre materialer med henblik på at genbruge og vælge de bæredygtige løsninger.

 

Byggeår

2022-2024

 

Bygherre

PFA DK Ejendomme
Lav A/S

 

Størrelse

15.000 m²

Ingeniør

Artelia A/S

 

Arkitekt

Lendager Arkitekter ApS