Risskov Brynet 1, Aarhus

Byggeri opdelt i 4 bygningskroppe opført som karrébebyggelse omkring gademiljø. Byggeriet er imellem 4 og 9 etagers højde og indeholder 2 dagligvarebutikker (3.485 m²) med tilhørende varegård, 9 erhvervslejemål (3.075 m²) og 60 boliger samt tilhørende p-kælder og opvarmet kælder. Over p-kælderen er parkeringsplads . I alt er der plads til 200 parkerede biler.

Bygningen er grundet sin højde udført i høj konsekvensklasse.

Facader består af blandede gule teglsten og hvide beton facader hovedsageligt leveret som sandwichelementer. Vinduer og glaspartier er leveret som både træ-alu og rene alu-partier. Bygninger er udført med flade tage med 2-tagpap. 50 % af tagfladen er dækket af sedum. Over stueplan, som samler de 4 bygningskroppe, er der udført et gademiljø, hvorfor opbygningen tagopbygningen her er udført med membran og trykfast isolering til belastning fra brandbiler og renovation.

Indvendigt er gulve udført som slidlagsgulv pålagt 3-stavs parketgulve i boliger, epoxy-belægning på fælles arealer og tæpper samt linoleumsgulve i erhverv. Dertil er der udført klinkegulve i hele stueplan. Indvendige vægge er udført i beton og porebeton, og væggene er malerbehandlede. Synlige lofter er rene betonlofter i boligerne, imens der er opsat nedhængt systemlofter i erhvervslejemål, imens der er opsat flådelofter af troldtekt i fællesarealer. Badeværelser i boliger er leveret som badekabiner.

I stueplan er Meny samt Netto åbnet. Derudover er der blandt erhvervslejemålene en cafe og et fitness-center at finde. Bygningen indeholder, grundet sin brug varsling, automatisk brandalarmeringsanlæg samt sprinklingen. Under stuegulvet i dagligvarebutikkerne ligger en sprinklerreservoir som er 50 mtr. langt og har en 2,5 m i diameter.

Byggeår

2017/2019

 

Bygherre

Risskov Brynet DOI

K/S

 

Størrelse

14.438 m²

Ingeniør

MOE A/S

 

Arkitekt

Arkitema Architects K/S‎